Oglašavanje bannerima

Oglašavanje bannerima jedan je od najstarijih i najčešćih oblika oglašavanja na internetu. Neka se vaš banner prikaže samo jednom po korisniku kako ne bi bilo preklapanja, a samim time i bacanja novaca na oglašavanje.

Oglašavanje bannerima, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Bannere dijelimo na 4 osnovne grupe: slikovni, animirani, rich i video banneri. Na većini portala i blogova mogući su sljedeći oblici oglašavanja:

Izdvojeni oglasi / 30 dana

Tekstualni oglas s jednom slikom koji se nalazi iznad prvog bannera 300x250px. Klik na oglas vodi na sponzoriranu stranicu tvrtke/proizvoda unutar portala.

Billboard banner – 970x250px (rotirajući banner)

Veliki slikovni ili animirani oglas koji se nalazi na vrhu svake stranice stranice ispod izbornika. Klik na oglas vodi na web stranicu tvrtke/proizvoda.

Medium Rectangle, Half page ad – 300x250px, 300x600px (rotirajući banner)

Slikovni ili animirani oglas koji se nalazi desno ili lijevo na svakoj stranici. Klik na oglas vodi na web stranicu tvrtke/proizvoda.

Leaderboard banner – 728x90px (rotirajući banner)

Slikovni ili animirani oglas koji se nalazi na vrhu svake stranice stranice. Klik na oglas vodi na web stranicu tvrtke/proizvoda.

Small rectangle – 300x100px (fiksni banner) / 30 dana

Slikovni ili animirani oglas koji se nalazi  ispod prvog bannera 300x250px. Klik na oglas vodi na web stranicu tvrtke/proizvoda.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.